хора имам алфа 156 1.9 ЖТД от 2 години и до сега сичко с градусите беше ок седеше си на 90 градуса макс 92 а сега като я натоваря на 5 та на повечко обороти и градусите се вдигат отива към 98 преди не правеше така казаха ми че може да е от радиатора да ходя да го изчистят дали е от това?
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 1.9 жтд грее
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщениехора имам алфа 156 1.9 ЖТД от 2 години и до сега сичко с градусите беше ок седеше си на 90 градуса макс 92 а сега като я натоваря на 5 та на повечко обороти и градусите се вдигат отива към 98 преди не правеше така казаха ми че може да е от радиатора да ходя да го изчистят дали е от това?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеПърво виж питата на радиатора как изглежда - ако са изгнили или липсват ламелите, направо купувай друг
Аз бях на същия хал преди две лета,сега с новия радиатор е друга песенHyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
Honda PCX150 - 15 - The Cheapest
Comment
-
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеА как разбра, че си достигнал точно 98 градуса?
пп Проверил си дали имаш антифриз, нали?
Comment
-
Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщениеКолега така показва уреда има един в средата там гледам,антифриз има.Перките се включват мерси за бьрзата помощ на всички утре ще я заведа на доктор.
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЗа 392-ри път казвам, че прибора на таблото има ИНФОрмационен характер и не е точен. Измерете температурата с дигитален термометър или на диагностика, за да се успокоиш. Освен това, 98 градуса въобще не е висока температура за този двигател.
Comment
-
Spe4elist е ужасно прав че, трябва да се провери дали тези 98градуса наистина са толкова и че, не е толкова страшно за мотора от тях.Трябва да се направят редица проверки за да се установи проблема къде е точно.Защото точно сега е момента да ти започва да грее времето се стопля естествено.Логично е да е от радиатора ако няма добър топлообмен.Най лесно е като я загреете и да гледате според показанията на уреда на колко градуса ще включи първа степен на вентилатора,ако я прескочи и отиде чак до 98 и тогава се включи втора степен която се различава много лесно от първата поради по бързото си въртене, най вероятно проблема ти е в съпротивлението-резистора който включва първата степен.Много често се случва просто да са нагоряли буксите на самия резистор.След тази проверка ако се окаже че не е от резистора следват пътни проби.Изкарайте я на магистралата и я карайте нежно 90-100км ако е ок дайте и газ колкото си прецените но не по-малко от150км и наблюдавайте температурата ако почне да грее или радиатор или гарнитура на главата.Но по скоро е радиатор ако е гарнитура е въпрос на време-дано да не е глава.Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2
Comment
-
Първоначално публикувано от dr.House Покажи съобщениеSpe4elist е ужасно прав че, трябва да се провери дали тези 98градуса наистина са толкова и че, не е толкова страшно за мотора от тях.Трябва да се направят редица проверки за да се установи проблема къде е точно.Защото точно сега е момента да ти започва да грее времето се стопля естествено.Логично е да е от радиатора ако няма добър топлообмен.Най лесно е като я загреете и да гледате според показанията на уреда на колко градуса ще включи първа степен на вентилатора,ако я прескочи и отиде чак до 98 и тогава се включи втора степен която се различава много лесно от първата поради по бързото си въртене, най вероятно проблема ти е в съпротивлението-резистора който включва първата степен.Много често се случва просто да са нагоряли буксите на самия резистор.След тази проверка ако се окаже че не е от резистора следват пътни проби.Изкарайте я на магистралата и я карайте нежно 90-100км ако е ок дайте и газ колкото си прецените но не по-малко от150км и наблюдавайте температурата ако почне да грее или радиатор или гарнитура на главата.Но по скоро е радиатор ако е гарнитура е въпрос на време-дано да не е глава.
Как ще разберат дали е радиатор или глава??"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от dr.House Покажи съобщениеSpe4elist е ужасно прав че, трябва да се провери дали тези 98градуса наистина са толкова и че, не е толкова страшно за мотора от тях.Трябва да се направят редица проверки за да се установи проблема къде е точно.Защото точно сега е момента да ти започва да грее времето се стопля естествено.Логично е да е от радиатора ако няма добър топлообмен.Най лесно е като я загреете и да гледате според показанията на уреда на колко градуса ще включи първа степен на вентилатора,ако я прескочи и отиде чак до 98 и тогава се включи втора степен която се различава много лесно от първата поради по бързото си въртене, най вероятно проблема ти е в съпротивлението-резистора който включва първата степен.Много често се случва просто да са нагоряли буксите на самия резистор.След тази проверка ако се окаже че не е от резистора следват пътни проби.Изкарайте я на магистралата и я карайте нежно 90-100км ако е ок дайте и газ колкото си прецените но не по-малко от150км и наблюдавайте температурата ако почне да грее или радиатор или гарнитура на главата.Но по скоро е радиатор ако е гарнитура е въпрос на време-дано да не е глава.
Comment
Comment